COMUNICAT DE LA 31a ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA

L’Assemblea General Ordinària de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa celebrada dissabte 5 de març decideix fer públiques les següents reflexions:
Que projectes de gran impacte social com són el pla de desenvolupament comunitari present a 13 barris de la ciutat, el pla comunitari de les Escodines i el projecte de xarxa de biblioteques veïnals, veuen afectada la continuïtat de les seves activitats, pels importants retards en el compliment dels convenis que pengen dels pressupostos de l’Ajuntament, i dels de la Generalitat. L’Assemblea insta a l’administració a procurar alleugerir aquestes tensions de tresoreria, ja que acaben comprometent els llocs de treball i la feina dels projectes citats.


Que tant la ciutat de Manresa com la comarca, de fa molts anys, pateixen una manca d’inversions per part de les administracions central i autonòmica, en infraestructures vitals com són l’estació de la Renfe, la infraestructura bàsica de ferrocarril entre Manresa i Terrassa, el túnel de Montcada o la relació per ferrocarril amb Lleida. També la manca de previsió i inversió a la C-55, C-58 i el fet que la C-16 sigui l’autopista més cara de l’Estat comprometen greument, la seguretat de les persones, la seguretat dels béns i la competitivitat del transport, dels autònoms, de les indústries, etc. L’Assemblea de la FAVM reclama un lideratge fort per part de l’alcalde de Manresa, amb el compromís i fent pinya amb la resta d’alcaldes, parlamentaris i diputats de la comarca i de la Catalunya central, per fer possible, que amb urgència s’iniciïn les inversions per plantar cara a la realitat actual.

Que és imprescindible prioritzar i programar amb urgència les polítiques per redreçar i solucionar la degradació del patrimoni de la ciutat (carrers, places edificis públics, etc.), per manca de manteniment i que ve de molt enrere, no és només una qüestió d’estètica, que també, sinó un problema de salut pública, que cal entomar.

Que l’Assemblea dóna suport a la campanya “Salvem el Parc de l’Agulla” impulsada per l’entitat de la ciutat Meandre, fent front al projecte Portal de l’Agulla. La FAVM s’oposa al Pla aprovat inicialment per l’Ajuntament de Sant Fruitós, i farà tot el possible per evitar que es pugui malmetre les funcions socials i medi ambientals del Parc, afavorint finalitats lucratives privades.

Entrades populars