COMUNICAT DE LA 32ena ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE LA FAVM

El moviment veïnal sempre hem posat les persones, els ciutadans en definitiva els veïns i veïnes, el veïnatge per davant de qualsevol altra consideració.
Són els socis els que decideixen l'activitat i les prioritats, en les assemblees de l'Associació, però també treballem amb tots els veïns del barri, ja que la convivència, la cohesió i les reivindicacions són cosa de tots els veïns, el barri i la ciutat pertanyen a la ciutadania, això nosaltres ho tenim clar, ho portem a l'ADN.

El 2016 ha estat un any dur, en portem a la ratlla de nou d’anys durs, des del llunyà 2007, i el 2017 pinta que continuarem, sota els efectes d'aquesta gran estafa, que en diuen crisi, però que ha servit per reduir drets, per precaritzar llocs de treball, per reduir sous, per retallar serveis sanitat, educació etc. i perquè s'estrenyin el cinturó una immensa majoria de ciutadans, i perquè uns pocs es facin més rics, per incrementar la desigualtat, i rescatar les entitats financeres.
A les A.V. ens toca denunciar-ho, i fer-ho en tots els fronts que ens sigui possible, especialment dirigint el focus als col·lectius més vulnerables, infants, gent gran, famílies desestructurades, joves, aturats i desnonats, etc.
Aquesta tasca l'hem de compartir amb altres entitats socials (Càrites, Creu Roja, Sindicats etc.) amb les plataformes existents com l'APE, PAHC Bages, i amb les administracions sempre que sigui possible, és més,les associacions de veïns ens hi hem d'implicar per fer possible, que l'administració afronti amb dignitat els reptes que aquesta gran estafa ens planteja.

Haurem de denunciar que la pobresa energètica continua sent una emergència social que cal afrontar, que afecta especialment la salut dels col·lectius més febles.

Haurem de denunciar que la factura de la llum és un frau, que el muntatge de la privatització de les elèctriques, ha estat un gran engany, que finalment tenim unes factures de la llum més cares de la U.E., amb increments que quasi doblen la mitjana de UE, alhora que és difícil d'entendre que Alemanya tingui un millor aprofitament de l'energia solar/fotovoltaica i altres energies alternatives que l'estat espanyol.

Haurem de conscienciar als nostres socis i veïns del barri, siguin o/no pensionistes, que cal defensar el sistema de pensions públiques, hem d'engegar una campanya per fer front a les falsedats que s'expliquen sobre el sistema de pensions, una part important dels pensionistes són un col·lectiu vulnerable. Ens hem de mobilitzar per empoderar els nostres veïns en aquesta qüestió, cal posar sobre la taula la ineficàcia dels plans de pensions privats, i l'impossibilitat que la majoria de la ciutadania pugui contractar un pla de pensions privat, que substitueixi el sistema públic, ni tan sols es poden permetre contractar-ne un de complementari, amb els salaris sota mínims.
Haurem d'estar amatents, perquè els nostres barris siguin espais de convivència sana, que l'habitatge sigui un dret, un dret que per altra banda reconeix la sagrada constitució, que l'empara tot un seguit de legislació que l'administració obvia, afavorint l'especulació i els interessos de les entitats financeres.

Ni hi ha molts més de "haurem", que plantegem: com que cap nen passi gana, cap nen sense colònies i/o excursions escolars per motius econòmics familiars.

Que ens cal un observatori fiable de la pobresa a la nostra ciutat, per reconduir fets com que en una ciutat amb més de quatre mil habitatges buits, dels quals més de set-cents en mans d'entitats financeres rescatades amb diners públics, encara tenim persones, famílies, infants sense llar, i/o ocupant un infrahabitatge. També per fer front amb eficàcia, l'atenció als joves, que malden per carrers i places i que cal oferir-los sortides, tenim molts reptes per afrontar, que relacionats amb el benestar de les persones, amb el benestar dels ciutadans, amb benestar dels veïns i veïnes, relacionats amb la defensa dels drets socials que anem perdent en cada bugada d’aquest l'estat neoliberal que ens administra.

Entrades populars